Onsdag

Nu har jag blivit amerikanare, haha nej men har skaffat amerikanskt mobilnummer, så jag har lättare att få tag på kompisarna här. Känns bra, har känns lite konstigt o tomt utan en mobiltelefon att använda hur som helst. Ska ta o lära mig nummret snart, men det är så långt. Det är jättekul att umgås med jeff också,  har kul tillsammans o lär oss utav varandras språk. Han min svenska o han hjälper mig med engelskan. :P

Min onsdag idag har varit bra, ledig i fm då jag hade så tråkigt. Hämtade william i skolan o hem o åt. Nu i eftermiddag har vi varit på piano o sen hemma bara. William blev uppskickad på rummet för att han var taskig o sen ville han inte lyssna, sen blev det bättre. Han ska lära sig nu att han inte kan bete sig hur som helst, jag orkar inte med honom stunder då han beter sig så.

Åt god fruktsallad som jag o james hade gjort, det är så lätt att vara med james, bara han. Då är han så lugn o duktig, det är likadant med william när han är ensam, förutom att han är så envis vilket kan göra mig galen, men var för sig är dem så annorlunda. TIllsammans kan dem vara som två vilddjur.

Jag tycker inte om när sean är hemma, han är så lat. Gör ingenting o har ingen koll på sina ungars liv. Frågade vad vi skulle när vi skulle på pioano, inte intresserad för fem öre, varför skaffar sådana ungar. Jag blir bara så irriterad på honom när han är hemma, ligger bara o latar sig. Idag fick han för sig att ta tag i grejjer runt halv 4 tiden, hur lönt är det, när det finns hur mkt som helst som bara ligger o väntar på att bli klart.

Imorron ska jag göra pizza, mums... :P Hoppas det blir god mat ikväll, blir iaf något med kött o potatis, så det blir nog gott. Igår åt vi fisk, vilket är väldigt ovanligt. Men bara fisk, bönor o en sås, inga kolhydrater som typ pasta. Jag tycker det är jättekonstigt, det händer ibland att vi inte har typ pasta eller bara har bara bröd istället, det känns så bart. Så annorlunda från hemma kan det verkligen vara.

image14
Vad jag saknar er!! 

Se det snöar, igen...

Dags för snö igen, den var ju nästan borta. Igår kändes det precis som om den skulle försvinna o att våren var på ingång, men då ska det såklart komma mer, igen. Så nu har vi några decimeter snö till. :P Usch...

Idag o igår har varit lite jobbiga dagar med pojkarna, igen. Det är William som är problmet, tror att han kan styra o ställa. Jag o jennie har iaf pratat om det idag o det kändes så mkt bättre efteråt. Hon är helt på min sida o sa att jag får helt enkelt skicka upp honom på rummet om han är taskig, för det kan han verkligen vara. Sen blir han så sur o arg på mig om jag säger till honom, precis som om allt han gör är rätt, o det jag säger är fel. Detta gör mig galen, kan bli så ledsen på honom. Sen ska han alltid komma o gulla efteråt som om ingenting har hänt. James gjorde likadant idag, han blev sur på mig o sa typ att han hatade mig (eller det lät som det, är inte säker) sen blev jag ledsen, för jag kände att jag orkar inte mer, då ska han komma o krama mig, jag tycker om dig.. så jag fattar inte mig på dem, det går verkligen i vågor. Hoppas det blir bättre snart, ska iaf bli hårdare med william, så han lär sig.

Idag var vi på storytime på biblioteket sen var åkte vi o hämtade upp Billy o vi åkte till parken, där har de kunnat leka väöldigt bra, både idag o igår, alldelles själv, dem tre. det har varit skönt. Längtar till sommaren eller iaf när det blir värmare o det är fler barn där, då kommer de kunna leka så bra, precis som de gör på mcdonalds. Det är så skönt, för man behöver få ta det lite lugnt också.

Nu ska jag o jeff åka o kolla på mobil o abonemang till mig. han är så snäll som hjälper mig, skiulle inte klara det själv. sen får vi se om det blir woodfield, men vet inte om jag orkar.

Jag fattar verkligen inte mig på mina känslor, vad vill jag.... palla....

Snön smälter

Det är sant, snön smälter. Så himla underbart. Igår o idag har det känns som om det är vår ute, solen har lyst på en alldelles klarbli himmel. Underbart. Runt 0-1 plusgran, länge sen det var så varmt. Brukar ligga runt 5-8 minus annars.

Igår passade jag ju pojkarna o det gick bra, förutom att william slog sig o det började blöda på läppen lite. Men bra på ett sätt för nu har dem båda insett, eller iaf william att det inte är smart att köra kickbord när det är vinter o isigt. Kankse detta som behövdes för de har inte viljat förstå innan att det är farligt o att dem kan skada sig. james säger iaf ännnu att han är en expert på is, ja sure. :P

Senare åkte vi till fun fair på hans skola, där jennie var o hade hjälpt till. Det var typ som ett tivoli kan man väl säga, med olika akrtiviteter att göra för barnen, sockervadd, popcorn o sen hot dog eller pizza. Ja en massa grejjer, pojkarna hade kul.

Kvällen blev jag bjuden hem till josefins familj för Rich (pappan) fyllde år, de ville så gärna att jag skulle komma, vilket jag inte hade något emot. Trivs så bra där med dem, en härlig familj, tråkigt att det ska vara som det är mellan dem. Vill inte... Hoppas det löser sig.
Vi fick kött, potatis o brocoli o lite sånt. rätt gott, men amerikanarna steker inte köttet lite bra som hemma, dem gillar när det är lite rött. Till efterrätt fick vi någon chokladkaka eller vad man kan kalla det, vet inte alls vad det heter. men det var iaf av choklad med grädde o daim på toppen. Väldigt gott. :P

Jag o josefin bestämde oss ssen för att sticka o hyra film, sen åkte vi hem till mig o  kollade på den o åt popcorn. Mysigt.

Idag har jag varit och kollat på ichockey med joseifn, michel o ryan. The wolves, det var kul. satt längst fram, på först raden, så vi såg riktigt bra. Kunde kolla in alla spelarna. Efteråt blev det middag på ett ställe med milkchake. mmmm..... Gott.... :P Amerikanarna dem är helt crazy....  men så underbara..

En lugn o mysig helg har det iaf varit o det har gott så snabbt, som vanlligt. Ytterligare en vecka med jobb väntas...

image13

Lördagsmorgon

Ja då var det helg igen, klockan är inte mkt men det är inte så lätt att sova när det hörs som två elefanter som springer runder där nere. Sen har dem redan kommi in här, fösrt knacka pojkarna på o jag bara orka så lossades sova. Jag vill vara ifred, orkar inte med dem än, ska passa dem om någon timme o inte innan. William kom in för ett tag sen men försvann lika snabbt, dem är roliga dem men jag vill va ifred.....

Har haft lite ryck på dem nu dem sista dagarna, speciellt lille William, han är en riktig jävel ibland. Förlåt hur jag uttrycker mig men det är sant. James är det inga problem med, inte längre men William däremot, han kan vara så taskig.

Jag passade honom hela dagen o under förmiddagen hade vi det hur mysigt som helst, ville krama o hålla på. Vi var bla på bibliotektet på storytime. Han är helt annat utan James, inte lika tuff. När James är med ska han försöka vara precis som honom o tom bättre känns det som. Kanske därför han blir som han blir då. Jag blir iaf galen. Det James gör ska han också göra, ser upp till sin storebror.

Men innan lunch fick jag första rycket. Han ville ha godis o jag sa nej. Vi skulle ju snart äta lunch, o då visste jag att han knappt skulle äta någon mat isf. Han går o frågar Jennie (som helt skiter i vad hon ger dem känns det som ibland) o hon säger ja. Jag blir så förbannad för det är jag som passar dem o då vill jag bestämma. Men vad ska jag göra, vill hon ge sina ungar en massa skit, bara massa socker, inte konstigt att de får all den energin.
Såklart åt han inte mkt av sin lunch senare. Jag var så irriterad o arg men det gick över lite senare, det brukar det alltid göra som tur är. Det är inte kul att behöva va sur o så men jag blir bara så arg. William är så envis ockås, o jag är likadan så ibland funkar verkligen inte vi två tillsammans. Det är jobbigt.

Under eftermiddagen var vi ute i parken o lekte, jättemysigt. Ute är de helt underbara som helst. James kan vara ute i evigheter. William är jättesvår att få ut, idag ockås men när han väl kommer ut tycker han det är kul. Idag var de jag som fick säga att nu måste vi gå hem, jag frös.. haha
Fick ett ryck till på honom när vi skulle gå hem, han ville inte lyssna på mig. Ville att han skulle gå på trottoaren men nej då, såklart att han ska göra som han vill. Blev så irriterad, igen. Kändes precis som om vi var två komspiar som bråkade, båda blev lika sura o så men vi blev vänner till slut. Under dden tiden var jag iaf riktig förbannad o ledsen, tänkte nu ger jag upp, jag orkar inte mer. Ska bara se hans ansiktsuttryck, säger typ jag har rätt o jag bestämmer. Jag hatar det. HAn fick iaf en till time out till när han kom hem, för så får han inte bete sig, sen var han hur gullig som helst skulle kramas o så. Åt fruktsallad till fika o sen var nästan den dagen slut o helg väntad skönt.

Åkte till anna senare, träffade hennes ungar för första gången. Härliga, pratglada o väldigt framåt, amerikanska barn har den förmågan att vara lite för framåt o på. Vi åt tocos o hade en trevlig kväll. Fick höra av den lilla flickan, att hon älsakde mig o ville att jag skulle komma dit fler gånger, hon ville nästan inte gå o lägga sig.

Nu idag ska jag passa pojkarna några timmar sen blir det bara en lugn dag o lugn helg överhuvudtaget, det ska bli skönt. Ska iaf på hockey med Josefin på söndag.

Pratar med sara nu o ska fortsätta med det.. sen måste jag upp o äta.. :P

Jävla ungar...

Dem kan göra mig galen, ibland är dem helt underbara vissa stunder helt tvärtom. Dåliga på att lyssna o uppföra sig. Hur de beter sig vid matbordet kan göra mig galen, förstår inte hur föräldrarna tillåter från första början. Är det så svårt att lära dem att när man äter äter man o sitter still på sin rumpa, inte ligger ner, grisar eller går runder. Detta gör mig galen, men vad kan jag göra, det är ju inte mina ungar o jag ska ju inte uppfostra dem. Det är bara de att det är så svårt eftersom jag inte är van vid sånt, det känns så fel. Vill att dem ska sitta upp o bete sig som vanligt folk. Men nejdå det går inte in i deras skalla som mkt annat inte heller gör. Lyssna är något de har så svårt med, speciellt ordet nej.

Var ute med dem en runda idag ( var på väg till parken) men helt plötsigt får william för såg att han ska gå hem, så han vänder sig om i börjar gå /springa hemåt, bryr sig inte ens om vad jag säger. vänder sig lite om då o då o typ ler. den ungen kan göra mig galen, snacka om att jag blev irriterad på honom. Han tror verkligen att han kan göra som han vill. Så jag o james kunde inte göra så mkt än att försöa komma ifatt honom, vill inte precis lämna honom ensam, så vi fick snällt vända o gå hemmåt.  Dem är så olika, james älskar att vara ute, kan va de i evigheter medan william är en liten tråkmåns som bara vill vara inne o ha tråkigt.

Problem med att lyssna är verkligen vad man kan sammanfatta dagen idag, de har inte viljat lyssna på något o då orkar ja inte vara med dem, ville inte leka med några som lite innan betett sig dåligt men vad ska jag göra... O den där jälva pappan, har är så himla lat, kan aldirg få för sig att säga att jag tar dem nu, nej då han satt o kollade på tv i lugn o ro. Till slut så var jag så irriterad att ja inte orkade med dem så gick upp på daten istället. Palla.

Nu ivkäll ska jag inte göra mkt, orkar inte. Funderar på att åka till gymet med får se. Var ju där igår, sen fick ja o josse ryck runt halv 8 att åka o shoppa, så typ de var vad jag gjorde under gårdagen.

Linda Linda Binda, trodde faktikst inet att det var någon som läste här.. haha.. Läser du ofta eller ? :P Någon annan ? Skriver mest för att jag tycker det är kul :P o du, svar på din kommentar, ja jag drack väl en del :) haha

Hoppas på god mat ikväll. igår kväll var familjen ute o åt igen, men jag dissa det. pallade inte men skulle egentligen ätit ute med josse men blev inte så. att äta ute är en stor del av det amerikanska livet, de e helt otroliga..

o en rolig grej som hände igår, eller rolig o rolig men mat o allt ska vara så billigt, de köper alltid det billigaste, sa till jennie att hon gärna fick köpa mer soppa, svara typ om det är erbjudande på det om billigare annars väntar jag. Ehhh okej tänkte jag, vad spelar det för roll, mat är ju mat o något man måste ha, spela roll vad det kostar. Men så tänker inte amerikanarena, det ska gärna vara billigt..

Hon hade även tänkat idag för det var slut. o för några dagar sedan sa hon att det var så dyrt just nu, så såklart hade dem bara fyllt den upp till ca en fjärdede, asså hallå.. löjligt.. men det är ju amerikanarna vi ratar om. Ja själv tycker det är väldigt billigt, om man jämför med hemma..

Shit vad det blev mkt, då var det sanrt helg igen, skönt. men det går alldelles för fort.

De senaste dagarna- fullt upp

Jag lever verkligen ett hektiskt liv här borta, en massa grejjer som händer hela tiden. Sen har jag lite svårt att bara vara stilla, inte göra något speciellt. Så de senaste dagarna, jag börjar i fredes:

Passade pojkarna hela dagen, först william under förmiddagen, väldigt lugnt då han lekte mest själv. Vi gjorde iaf pannkakor tillsammans, han är så duktig på att hjälpa till. James blev glad när han kom hem, för dem älskar dem. Jag själv höll mig till knäckebröd, jag tycker det är så himla gott med ost, tomat o gurka. Är alltid så sugen på det!

Vid ett-tiden bestämde vi oss att bege oss ut, åkte till Palatine Hill för att åka pulka. Det var helt underbart väder, soligt o molnfritt, så en ljusblå fin himmel. :) Åkte lite, lekte i parken bredvid o åkte lite till. När vi var trött på det begav vi oss till McDonalds för att fika o sen leka. Jag själv satt bara o löste korsord, lugnt o skönt. De lekte o skötte sig själva.

Några timmar senare, när jag äntligen fick dem därifrån begav vi oss hemåt, det är inte så läött, dem älskar att leka där. Min dag med dem var slut, en väldigt bra sådan.

Senare begav jag mig hem till Josefin, umgicks med hennes värdpappa lite o sen for vi ut o köpte glass på Oberwise. mums.. Vi är helt glassgalna. Är sugen på det nu också, har det hemma men vet inte om jag ska äta. Är egentligen så mätt efter den goda soppan med ham o grönsaker.
Mötte upp Anna o kollade på bio i DeerPark, såg Welcome Home.. (kommer inte ihåg personens namn). Rätt bra film!

Lördag o förmiddagen var lugn, kollade hotell o lite andra grejjer för jag, Josse o anna hade tänk åka in till chicago över en natt. Tog tåget in vid halv 3 tiden, för att senare bege oss till vårt hotell där. Ett väldigt mysigt på Michigan ave, The Congress Plaza Hotell. Började dricka lite av Champangen, så gott. Stack ut o åt o sen tillbaka till hotellet för att dricka mer o sedan möta upp Anna. Köpte ut lite öl nere i baren ockås, inga problem. Behövde inte ens visa legg. :P

Stoppade närmasta taxi o begav oss ut på olika pubar. Stannade inte länge på några, det skulle hela tiden upptäckas nya men vi hade väldigt trevligt. träffade en massa roliga människor, blev bjudna av vissa som vi bara lämnade sen för de var konstiga.. haha.. men men.. jag fick ett nummer av en kille. haha men nog palla.. :P haha

Söndag, trötta o lite sledna men bagav oss ut på stan. Riktigt skönt väder, inte alls lika kallt som gårdagen. Åt frukost på subway, deras mackor är så himla goda. :) Annars tillbringade vi dagen ute på deras gator, var bla på Nayv Pier o åt lucnh. Pasta, gott. Tog taxi tillbka till tåget, för helt plötsligft så regnade o inte så lite heller.

På kvällen umgicks jag med familjen, vi var på McDonalds o åt kvällsmat. Pojkarna lekte sen. Så då avslutade jag dagen som jag börjat, att äta ute. haha. Det är helt otroligt här men jag har vant mig nu o tycker om det. :)

Måndag:
Pojkarna lediga, förmiddgen gjorde vi inget speciellt, de hade en massa grejjer att göra, typ läxor o sånt så den mesta tiden gick åt det. Efter lunch begav vi oss iväg på bio, kollade på en film som heter The Spiderwick, riktigt bra film.

Kvällen var vi på seans restuarang o åt. Väldigt gott, kinamat följt av efterrätt, glass för mig. Kände enentligen inte för att äta ute idag igen men ville se hur o var sean jobbade. de var iaf trevligt.

Jag stör mig lite på hur pojkarna beter sig när de äter, att det inte är någon reda med hur de sitter, de kan ligga ner o göra lite som de vill. Jag tycker inte om det. Men vad ska jag göra åt de när jag passar dem, för de e int så lätt när jennie eller sean inte bryr sig.

Skulle egentligen bowlat sen men blev inte för det var för lång väntetid. Skönt tyckte jag för var inte så sugen på det idag, ville iväg till gymet. Vilker jag också gjorde när jag kom hem. :P

Tisdag:
Pojkarna lediga idag också, har varit inne i Chicago på museum. Aguariumet. Trevligt, kollat på delfinshow, bio med 3d eller vad de nu heter, o massa fiskar o vattendjur. Åt även lunch där, en macka o såklart var det chips till.. nja inte så gott de men mackan gick ner.
Så där inne har vi varit nästan hela dagen, skönt att inte vara hemma. När vi kom hem passade jag dem lite bara, gjorde läxa, syssla o kollade på tv. Städade lite också, ibland känns det som om det ör bara jag som gör de. Men jag står inte ut när det är massa skit på golvet o så.

Nu ikväll så har jag tränat hemma hos Colleen o Pete i deras källare. de har ett triatlon där. Gjorde de medan jennie hade brödet där, för ugnen funkar inte. Sen åkte vi hem o åt. Väldigt gott.

Nu är jag så sugen på glass, amerikansk glass är så himla god. men ska jag äta, gör det ju så ofta.. haha.. :P

image11

Happy Valentines Day!

Då var det alla hjärtans dag idag. Pojkarna kom hem med en massa godis från skolan, som de sedan krängde i sig. Haft en bra dag med dem båda, inget speciellt som hänt, det vanliga bara. Var iaf på biblioteket o pysslade. Var alla hjärtansdagpyssel, skoj tyckte dem.

Tränade imorse sen var det kindergym för James. Det är ungefär som idrott vi hade i skolan men här är föräldrarna med o hjälper till. Jag tycker det är roligt att vara med där. Idag var det lekar med anknytning till alla hjärtans dag.

Till kvällsmat idag blev det hemagjorda köttbullar, potatis o brunsås. Allt det där gjort av mig. Lite grönsaker till, väldigt gott o uppskattat av alla. Så en lång dag, tar längre tid än vad man tror att laga all den där maten.

Annars har inte dagen varit så jätte speciell, känns som om man fått en bild av att det skulle vara så mkt större här. Men det är väl de att det finns hur mkt som helst i affärerna för denna dagen. Det är helt sjukt, redan tidigt i januari börjas det säljas. Hade man haft någon, hade det väl varit lite speciellare o mysigare, men det har jag ju inte. Eller iaf inte här...

James kom in innan ikväll o lade sig bredvid mig o ville ge mig en godnatt kram. Han kan vara så himla underbar den där lille killen. Tycker så himla mkt om att vara med honom när han är på det humöret, då är han helt underbar!

image10



Sol, sol o sol...

Idag har solen visat sig hela dagen, helt underbart. Men har iaf inte hunnit med att vara ute, har varit fullt upp sedan de kom hem från skolan sen har william inte mått så bra, så har inte velat ta ut honom. Det har varit piano, läxor o städning av rummen. James såg ut som ett bombnerslag efter gårdagens lek med Billy.

Kan inte fatta att det redan är torsdag igen, vart tar tiden ivägen egentligen? Alla hjärtans dag imorron ockås. Kommer ihåg fjolårets alla hjärtans dag. Jag o Lotti skippade skolan o stack till lund o bara umgicks. Det behövde vi då, det var inte som det brukade mellan oss veckorna innan. Jättetrevlig dag, får se hur dagen blir imorron. Vad jag saknar er... Ni betyder så mycket. Love you!!

Sean har varit ledig hela dagen idag igen o vad har han gjort. Inte mycket, jag blir så trött på rummen där nere, kan det inte bli färdigt.. Massa grejjer som inte ska vara där. Han är så lat, gör inget vettigt. Saknar mig lilla pappa, finns ingen likhet dem två emellan.

Hungrig.. Hoppas det blir mat snart. Ska äta potatsmos o prinskorv. Svenskt eller vadå :P Sen blir det shopping med Josefin!! Trevligt!

Jag hatar snö!

Då har det snöat här igen. Det är helt otroligt. Verkligen snöat hela dagen. Jag blir galen, så trött på skitet.

Igår kväll var jag ute o åt med josefin på Portillian, jättetrevligt. sen stack vi en liten runda till Old navy o hem till henne sen. Vi pratar lite om att resa till San Fransisco nu i vår o kankse någon roadtrip med bilen. Hade varit underbart. Bara komma bort o tänka på annat än dem här ungarna.

James hade playdate idag, Billy var här. Så jag hade bara William eller var inte så mkt med honom för han var så tråkig ville inte göra något. Vill ju helst va med dem stora killarna, vilket han oftast inte får. Så jag gjorde inte mkt, hade en väldigt seg eftermiddag. Sean var ju hemma, som vanligt sov hela förmiddagen o kunde inte få för sig att ta hand om william, nej det ska ju jag göra.. Han sa iaf tack till mig innan han stack till jobbet, dåligt samvete eller nått, jag vet inte. haha.... Han är ledig hela dagen imorron, får se vad han gör. Gissar iaf på att han kommer sova till typ 11. Vill bara att dem ska bli klara med det fär jävla golvet så de får bort allt mög i vardagsrummet. Hittils har det iaf tagit mer än 3 månader, började precis innan jag kom med att riva ut heltäckningmattorna o la golvet i julas.. men nej då det sla förbli så..

Sen kan jag bli så irriterad på deras mat här. Imorse till frukost var det enda killarna åt frukt, ett halvt äpple. Det tyckte jennie var okej, så länge det är frukt så, sa hon. Jo visst, frukost är det målet som är viktigast under dagen, men det verkar inte hon veta. De har verkligen inga kunskaper om mat, vad som är bra o dåligt. Det bara ges en massa skräp. Igår när jag kom hem hade de bakat kaka, alla hjärtansdag kaka som de typ hade ätit halva från redan.

Jag tror att wiliam kommer bli tjock när han blir äldre, har redan lite drag till det. Kollat man på hans mage o haka så kan det nog bli lite av det. Han kommer nog bli som sean, han är redan så lik honom. James kommer bli som jennie, en kille med massa energi. Tror ockås han kommer bli duktig inom någon bollsport, han har talang, är väldigt snabb o smidig också.

Nu ikväll ska det ätas spegetti med köttfärssås,mmm... Fullkornspasta har faktist jennie köpt. Nej jag har inte sagt något. det var hennes insiativ. Gott, det har jag inte ätit sen jag lämnade sverige, fullkorn alltså. Är verkligen inte lika nyttig längre, fattar inte att det bara kan vända sådär.. Men tur är kanske de.. Blivit helt kakgalen, killarna har smittat mig. Måste skärpa mig men det är inte så lätt i detta landet.

Att äta ute har jag ockås blivit helt galen i. Tycker om det o de e trevligt. Undrar hur det kommer bli när jag kommer hem, vilken omställning. Men det är inte bara de som komer bli stor omställning. Det är verkligen mycket, kommer bli jobbigt. Men de behöver jag inte tänka på nu, än är det lång tid kvar. Jag fasar faktikst redan för den dagen då jag måste lämna allt, även om det ska bli kul att komma hem så kommer jag sakna detta livet här borta. Jag trivs så bra o har verkligen kommit in i det.

Nu ska jag väl gå o hitta på något, vet faktikst inte riktigt vad. Ska iaf inte träna, det gjorde jag imorse. SKönt. Sprang 30 minuter på löpbandet rätt snabbt ockås. :P

image7


Snart alla hjärtans dag. Här är dem helt galna. Anna i en affär inne i Chicago!

Måndag

Just nu är jag lite ledig.. Jennie tog med båda pojkarna på James basketträning.. Riktigt skönt. först ville hon att william skulle vara hemma med mig men han ville med. som tur var. :)

Idag har jag jobbat hela dagen. Varit med william hela förmiddagen, då han inte har skola på måndagar. vi har lekt, spelat data o haft kul tiden går så snabbt. Sen kom James hem o vi åt lunch. dem åt pizzan som var över från igår. själv så tycker jag det räcker med det en dag. Under eftermiddagen, väldigt lugn sådan var vi ute ett tag. Men det är alldelles för kallt. Minus 15 grader idag, usch...

Min helg har varit helt underbar. Började med att i fredes så var jag ute o åt med några tjejer på Portillias, en resturang med allt möjligt att äta. Tjejerna jag träffade kom från Peru, tyskland, kanada o sverige. Jättehärliga tjejer. Efter maten åkte vi och bowlade. Trevlig kväll.

Lördag o skulle bege mig till Chicaga med Anna, en svensk tjej jag träffat en gång förut. Känns så bra med henne, för det känns som om vi kännt varandra i evigheter. Helt underbart, har så kul tillsammans. Vi besökte bla millenium Park och John Hancock building. Jättetrevlig dag i storstaden.
Begav oss hemåt med tåget vid halv 5 tiden för jag skulle hem o passa pojkarna. Jennie o Sean skulle ut o äta, jennie fyllde 35. Vi lagade taccos tillsammans, jag o anna o sen åt vi alla fyra det. väldigt gott.
Begav oss på bio senare på kvällen när jennie o sean hade kommit hem. Kollade på en film som heter welcome home.. någonting.. kommer inte ihåg det sista för det är ett namn på personen det handlar om. var hyfsat bra, sett bättre filmer. Anna körde hem mig o sen var denna lördag slut.

Söndag o stack till gymet vid 11. tränade en timme, väldigt skönt. På eftermiddagen var vi o kollade på hockey. Chicago wolves som spelade mot mosses... de vann med 2-0. var riktigt kul att se en match här, min första amerikanska match o säkert inte den sista heller. :P

PÅ kvällen åt vi pizza. var väldigt längesen o gott. Precis vad jag var sugen på, hade tänkt på det innan under dagen.. mmm

Så nu är det då måndag igen o en hel vecka framför mig. en vecka som säkert kommer gå snabbt. ska iaf upp till wisconsin till helgen, ska bli kul..

Snöstorm- ingen skola

Ja så är det här, idag var det andre dagen på några dagar som skolan blev inställa för barnen här runtomkring. Det snöade, o hade gjort det hela natten när vi vaknade upp imorse o så blåste det lite. Såklart att skolan skulle bli inställd, de e så speciella här. Tror de har hänt en gång på alla mina 14 år i skolan.
Tror lätt att det inte skulle vara några problem att ta sig ut om: 1. Folk inte hade varit så lata här. 2. Om de hade haft vinterdäck o bättre bussar.

Det blev alltså att ha dem båda hemma hela dagen, suck tänkte jag. Var inställd på att få träna under morronen men nej, de e inte alltid som planerna uppfylls här. Kollade först på film under morronen efter frukosten. Pysslade med läxorna, åt lunch o sen begav vi oss ut o lekte i snön. Skottade uppfarten o byggde snögubbar o grotta i snön. Eller försökte, för allt som byggs ska förstöras lika snabbt.

Kan bli så irriterad på William, eller dem båda. Men William är så envis o tror alltid att han ska ha rätt o att han kan bestäma, så är det med allt vi gör. Speciellt när vi spelar spel. Envisnare unge kan man leta efter. Jag själv är inte mycket bättre, väldigt envis o vill ofta ha rätt, så ni kan tänka er hur det kan vara här under dagarna. Två som inte ger sig, båda vill ha rätt. Så det är inte alltid så lätt.

Amerikanarna är makalösa med att ge sina barn en massa kakor o godis hur som helst. Här finns det inget som heter lördagsgodis. Här äts det sötsaker varje dag, när som helst. Hela tiden tjatas det om cookies, kan ja inte få en kaka nu. Inte konstigt att de får all den där enerigin...

Ikväll blir det iaf ut o äta. Trots snön, när det gäller mat så finns det inget hinder för amerikanarna. Eller iaf skräpmat, vi ska till koska´s, typ en resturang med massa snabbmat. Behöver inte hänga med men tråkigt att äta ensam...

Har iaf snöat konstant här hela dagen,
hoppas på skolan imorron torsdag, en hel dag med dem hemma tar på krafterna.

image6


Semlor

Semlor, fettisdagen

Fruktsallad :P

Sitter just nu o äter en väldigt god fruktsallad med banan, jordgubbar, blåbär, vindruver o päron. Mmm.. Är så glad att vi har så mkt frukt här hemma, annars skulle inte ja klara mig. Jordgubbarna är så goda. :)
Innan i morse efter pojkarna åkt iväg till skolan så stack ja till gymet o träna en timme, springer för de mesta på löpbandet o på en löpbana som de har utanför gymet. De e skönt, märker att konditionen blir bättre o bättre. Behövs om ja nu ska börja spela fotboll här, om jag hittar en klubb, vilket jag hoppas.

Har en helt underbar dag idag, jobbar inte alls mycket. Hade ett pass imorse med frukost o så sen börjar jag inte förrän vid 4-tiden. Vet inte riktigt vad jag ska göra, kommer inte ha någon bil i eftermiddag men tror jag ska städa lite, sen finns det alltid något på tv, hur många kanaler som helst all välja mellan. Ska även ta hnad om pojkarna efter middagen, Jennie ska träna o sean jobbar. Men kvällarna med dem brukar vara lugna, de går o lägger sig redan vid 8-tiden.

Kommer på mig själv att jag slutat skriva klockan som hemma, tex  kl. 20.00 eller 16.00. Här använder de ju sig inte av de, utan de blir pm o am. Jobbigt i början tyckte jag men nu känns det helt naturligt.

Då var det goda slut o detta var allt för mig för denna gången. Nu ska jag ta o städa, så slipper jag de sen.

Ikväll blir det semlor, de e ju fettisdagen idag!!

image4

Svinkallt hus

Vaknade upp i ett sjukt kallt hus, 12 grader plus visade termometern. Värmen har varit sönder sedan i lördes kväll men det var inte förrän idag man verkligen kände de. Låg kvar under täcket så länge det bara gick o så gjorde hela familjen här. Tjugo i åtta kände ja att ja va tvungen att ta o kliva upp i kylan o klä på mig några lager med kläder. o började min dag. 

Min gårdag var hur trevlig som helst, var inte hemma så mkt som resten av familjen. Alla flydde det kalla huset. Ja begav mig till Lincolnshine, ca 20 minuter härifrån. Där bor Anna o vi hade bestämt att träffas idag. Första gången jag träffade henne o vi hade skitkul tillsammans. Kändes nästan som om vi känt varandra mkt längre än några timmar när vi skiljdes mot kvällen till. Vi åkte till ett shoppingcenter en bit ifrån hennes hus som heter Westfield, gick mest runder o pratade. Man har så himla mkt att prata om o känns så skönt, en person i samma situation. Hon alldelles ny här o kände verkligen igen mig, för så var ja från början, visste inte mkt om livet här. Kände mig stolt, vad jag kan och har lärt mig mycket av mina tre månader här. Shoppade inget, kan ju inte göra de varje gång.

Bilkörningen går bra o jag hittar hyfsat bra men det blir ändå att man kör fel, speciellt när man kör på ställen där man aldrig varit på förut, vilket det var idag. Hade aldrig varit där, de ligger typ norrut o det brukar alltid blir att vi beger oss söderut, typ ner mot chicago o så.

Kvällen tillbringade jag hemma hos Pete o Colleen ( jennies bror o fru) tillsammans med min familj. Åt mat, umgicks o kollade på amerikansk fotboll. Final o har verkligen ingen koll på den sporten, tycker inte det är kul. De påstår att jag komme tycka om det när jag väl förstår, om jag någonsinn kommer fatta mig på det.

Måndag o lång dag med pojkarna. William under förmiddagen o sedan James också när han kom hem. Pysslat o gjort läxorna, lekt, varit med James på hans basketträning. Bakat semlor med killarna som vi ska äta imorron. Gott, men såklart så ska ugnen gå sönder så fick åka till Colleen o använda hennes ugn. Blev hyfsat bra förutom att de jäste alldelles för mkt o blev lite stora pga ugnmöget. De var iaf goda o smakade precis som mammas.


Söndagsmorron

God morron
Precis vaknat upp i ett kallt hus. Varmen fungerar inte riktigt som den ska. Så jag ligger kvar under täcket o vill gärna inte gå upp. De e inte så tidigt heller, så stannar nog ett tag till.

Funderar på att åka till gymet idag, eller nu under morronen för sen i eftermiddag ska jag nog träffa Anna, en ny svensk aupair här i närheten. Ska bli jättekul att träffa nytt folk.

Min helg här har varit bra hittils, jag har umgåtts med josefin sen i fredes kväll till lördag eftermiddag. Först i fredes kväll var vi hos henne, körde o köpte glass o åt det framför tv:n. Drack lite vin också. Trevlig kväll med mkt god glass. Jag älskar den amerikanska glassen, kan inte få nog. Den är så himla god.

På lördagen bestämde vi oss till slut att åka o shoppa på ett ställe som heter Oakbrook, ligger söderut ca 30 minuter, ner mot Chicago nästan. Hade problem att hitta dit, körde först för långt så fick köra tillbaka sen tog vi fel avfarter, de e inte så lätt att köra på deras motervägar vär. De är så stora o tar aldrig slut. De e inte hemma, en stor väg genom hela landet, här är de vägar hit o dit. Man blir totalförvirrad ibland.
Kom dit det gjorde vi iaf, det var ett shoppingställe där man går utomhus mellan affärerna, mysigt men lite kallt. Jag köpte lite kläder på H&M, måste sluta med de. Det har vi ju hemma.
När vi körde hem hade vi också problem, en tag kändes det som om vi aldrig skulle komma hem, vi hade ingen aning om vart vi var o vad ska man göra då. Hjälp. Som tur var löste vi det bra, så hem kom vi, till slut... haha :P

Kvällen spenderade jag tillsammans med pojkarna, Jennie o Sean skulle ut o äta så jag skulle vara barnvakt. Jag lagade mat till dem, fisk, makaroner o grönsaker med sås o dressing. De blev gott. Efteråt bakade vi kakor som de sedan åt lite av. De o deras desserter de e löjligt ibland. Helt galna i kakor o alla onyttigheter medan vanlig mat knappt går ner ibland.
Det är verkligen inga problem att få de här ungarna i säng, de går hur lätt som helst. Så vid 8-tiden låg båda i sägen o jag kunde bara ta de lugnt. Skönt!!

Idag är det då söndag o en hel vecka väntar mig. Tiden går så himla fort här. Jag har snart varit här i 3 månader, de e inte klokt. Snart kommer dagen när jag ska åka hem vara här, de kommer inte va någon rolig dag. Usch va jobbigt, att behöva lämna allt o alla. De var ju inte som när man lämnade dem där hemma, för dit kommer man ju igen.

Nu kom Linda in på msn, vad jag saknar er! image3

Ni är bäst. Jag älskar er så!!

James och William i pulkabacken

James och William i pulkabacken

Snö!

NU snöar det igen. Varför ska det komma tillbaka, jag är så trött på snö o just nu vill jag bara ha vår o värme. Den hade nästan försvunnit, men nej, då ska det komma igen. Kylan är oxå jobbig, eller det varierar så, vissa dagar kan va hyfsat sköna medan andra bara är för kalla. Idag har vädret varit rätt bra, inte så kallt som det kan va. :)

Har haft en lång dag. Började med att jag gick upp vid halv 8 och fixade frukost till pojkarna, de gick bra. Ibland kan de få för sig att de inte ska äta o då spelar det ingen roll vad jag säger, de e skitsvårt att få i dem mat när de är på de humöret. Idag var det iaf inte så, vilket var riktigt skönt.

När de kommer iväg till skolan, jag körde William idag så skulle jag städa. jag hade köket, vardagsrum o hallen att städa plus att ja bara en o halv timme senare skulle till kindergym med James, så det kändes lite stressigt. Hann inte med allt, så tog lite senare.

Pojkarna hämtades o hem o fixade mat som idag blev omelett, toast o skinka för pojkarna. Jag själv åt soppan från gårdagen o knäckebröd. :P

Sen fortsatte ja att städa medan pojkarna lekte så bra som de kunde. bråka lite o ja.. de e som de e, går itne att lämna ensamma. jag blir så trött på det.

Har varit så irriterad på dem idag o igår, vet inte varför men är så trött på att behöva tjata o deras nej. jag orkar ibland bara inte mer. sånna stunder har ja verkligen ingen lust att va glad o leka med dem. de kräver så mkt energi o uppmärksamhet.

Sean kom hem, men nej då han kan inte ta hand om sina egna ungar. han jobbade lite eller ja vet inte vad han gjorde vid datan. sen gick han ner o la sig i soffan medan ja var ute med pojkarna. kan inte få för sig att komma ut o leka med dem o säga till mig att ja kan bli fri, hade jobbat hela dagen. blir så trött på det. Eller bli färdig med det där jävla golvet som stått oklart i evigheter.

Men men det är ju som det är.. Saknar min egen familj så mkt ibland. inget är som hemma o inga är som dem.

Nej vad jag låter negativ, men just nu är ja bara så trött. ungarna tar verkligen all min energi. Annrars älskar ja livet här borta, det är bara de att ibland blir det för mkt.

Ikväll ska vi nog ut o äta, eller de ska med seans föräldrar. får se vad jag gör. hade vatt trevligt men samtigti skönt att få va lite ensam hemma. är det nästan aldrig.

RSS 2.0